Højre og Venstre Hemisfære

15.2.2021

Hjernen udvikler sig bottom up, med de Primitive Reflekser som fundament. 🧠


Når der er aktive reflekser indikerer det, at der er huller i det neurologiske fundament og at nervesystemet er umodent.


Når børn har et svagt neurologisk fundament, er de lavere niveauer ikke er veludviklet. Det forhindre barnet i at få "let" adgang til den del af hjernen de har brug for, for at agere optimalt i den givne aktivitet eller situation.


Når reflekserne ikke integreres, påvirker det udviklingen at hjernens højere niveauer og i sidste ende organisationen af barnets hjerne. Det vil sige, at visse områder i hjernen er umodne og andre områder ikke er tilstrækkeligt forbundet med hinanden .


Hjernen udvikler sig efterfølgende horisontalt- mellem den venstre og højre hemisfære (hjernehalvdel).


Aktive reflekser vil typisk medfører at hjernen er uorganiseret og at der er ubalance mellem den venstre og højre hemisfære.


Hver hjernehalvdel har forskellige “ansvarsområder”.


En ubalance betyder at den ene hemisfære er svagere end den anden. ⚖️ Det kan påvirke adfærd og færdigheder. ( Nogle af dem skrevet på billedet herover)


Husk at hjernen er plastisk og vi kan ændre og påvirke den med rette stimuli og bevægelser. 🧠🧠🧠 🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠🧠


Hos Sanseuniverset arbejder jeg med at modne det neurotiske fundament samt at organisere hjernen. Jeg udarbejder individuelle nøje tilpassede forløb til dit barn.

Jeg klæder dig godt på som forældre, vejleder, oplyser og støtter jer gennem forløbet.


Jeg behandler årsagen til barnets udfordringer.


Jeg tilbyder online forløb. Ved interesse mail til sanseuniverset@gmail.com