Se bag barnets adfærd

23.10.20HJERNESTAMMEN, DET LIMBISKE SYSTEM OG NEOCORTEX

🧠Hvad sker der, for de børn som aldrig når at tænke før de reagerer? 🧠


Processen er naturligvis mere kompleks end som sådan.

Når barnet reagerer voldsomt og får nedsmeltninger, går hjernen i overlevelsestilstand.


Den tænkende hjerne lukker ned og barnet reagerer på en trussel- som f.eks høje lyde, berøring eller andet. Barnet går i en tilstand af flygt eller kæmp.


Barnet reagerer Bottom-Up, hvor Hjernestamme og Det Limbiske System er dominerende. (Husk de Primitive Reflekser ligger på hjernestammeniveau- derfor er de så vigtige ift barnets adfærd)


Barnet når ikke at forholde sig logisk eller fornuftigt til stimuliene, Når barnet går i alarmberedskab, opfatter barnet, at der er tale om en livsfarlig trussel (uden det er det) og reagerer ved f.eks at slå, blive agressiv, råbe, løbe væk eller blive meget ked at det.


Det vigtigste vi voksne kan gøre når Hjernestemmen og Det Limbiske System er dominerende, er at forblive rolig og sørge for sikkerhed indtil barnets neocortex er i brug igen.


Barnets hjerne og krop skal beroliges og føle sig trygt. Under nedsmeltningen virker det ikke at snakke til barnets fornuft, råbe, bruge mange ord eller stille krav. Det er barnet slet ikke modtagelig for.​


Husk barnet reaktion ikke er viljestyret eller kontrolleret.


Det er vigtigt at understrege, at som barnet og derfor barnets hjerne vokser og udvikler sig, kan det i perioder være svært med Top-Down reaktion og det er helt normalt og naturligt.


Mistænker du, at dit barn ofte reagerer Bottom-Up, så husk hjernen er plastisk og kan ændre og forme sig hele livet.


Hos Sanseuniverset tilbyder vi individuelle forløb hvor vi undersøger dit barns neurologiske fundament, som bla. består af primitive reflekser og sansebearbejdning (hjernestammen)


Undersøgelsen viser om og hvor dit barn evt har huller i sit neurologiske fundament, hvorefter vi tilpasser et trænings-, vejledning- og behandlingsforløb. .